Onze rijke historie

Over Autoschade Coenen

Autoschade Coenen is een autoschadeherstelbedrijf met een regiofunctie. Auto-eigenaren uit Utrecht weten de weg naar de Steenovenweg goed te vinden. En ook steeds meer mensen uit Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Maarssen komen naar de werkplaats bij de gele brug (achter de Douwe Egberts).

Vakkennis en ervaring

De dagelijkse leiding van het autoherstelbedrijf is in handen van Erik van der Wolf. En zijn lieve hond Rossi.

De echte vakkennis ligt bij de monteurs. In de werkplaats sleutelen zij de hele dag aan de voertuigen. Ze herstellen alle zichtbare en onzichtbare schade aan de auto’s.

Wat voor schade herstellen de monteurs?

Met welke autoproblemen kunt u nog meer bij ons terecht?

Ook met van slag geraakte elektronica en knipperende lampjes op het dashboard kunt u terecht bij ons autoschadeherstelbedrijf in Utrecht.

Hoe meldt u schade?

  • Heeft u schade aan de auto? Meld hier uw schade.
  • Binnen 6 uur neemt een medewerker contact met u op.
  • Hoe het daarna verder gaat? Kijk bij Werkwijze.

Wilt u de autoschade declareren bij uw verzekeraar? Of is het slimmer om het zelf te betalen?
Dat hangt van verschillende factoren af. We hebben wat informatie voor u op een rij gezet.
Kijk bij schade zelf betalen

Geschiedenis Coenen

Ons autobedrijf kent een historie van zo’n 70 jaar. Hoe het allemaal begon? We nemen u mee naar de jaren ’30 van de vorige eeuw…

De geschiedenis van Autoschade Coenen start in het jaar 1937. In dat jaar begint de zoon van een Delftse zadelmaker een onderneming in plaatwerkerij en autobekleding. De naam van de zoon: Willem Frans Coenen. De zaak wordt gevestigd aan de Pletterijstraat in de Haagse Rivierenbuurt.

‘Coenen patent dak’

Het bedrijf ontwikkelt zich volop. Mede dankzij de inventiviteit van Willem Frans. Zo is hij de uitvinder van de oprolbare radiateurhoes en heeft hij het ‘Coenen patent schuifdak’ op zijn naam staan.

Kent u het ‘Coenen patent dak’ nog? Sommige auto’s hadden in het dak een gedeelte dat open kon: het schuifdak. Het schuifdak zorgde voor betere ventilatie. Door die betere ventilatie bleven de ramen vrij van wasem en hadden de inzittenden geen last van tocht.

Autogordels

De vindingrijke ondernemer is van meerdere automarkten thuis. Zo staat hij ook aan de wieg van de autogordel. En in de ontwikkeling en productie van de veiligheidsgordels speelt hij nog lang een belangrijke rol.

Het koningshuis

De andere kunsten van de carosseriefabriek Coenen blijven niet onopgemerkt. Autoliefhebber Prins Bernhard komt weleens langs en maakt een rondje door de fabriekshal. Intussen mag Willem Coenen het koningshuis tot zijn klantenkring gaan rekenen. De garage onderhoudt en repareert alle rijtuigen voor de Koninklijke Stallen.

10 januari 1967: mr. Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet trouwen. Het rijtuig waarin het bruidspaar rijdt, is een tot glazen koets omgebouwde Gala Berline. En wie was verantwoordelijk voor de transformatie tot de glazen koets…?

Utrecht

Carosseriefabriek Coenen groeit intussen in rap tempo. De eigenaar opent een tweede vestiging. Deze komt in Utrecht aan de Leidseveer. Daar waar eerst de Utrechtse zuivelfabriek was gevestigd. De hele fabriekshal wordt omgetoverd. Vanaf de opening huisvest de hal een smederij, wagenmakerij en montagehal.

Sprong in de tijd

We maken een sprong in de tijd en gaan naar de eind jaren ’80. De huidige eigenaar, Erik van der Wolf, is dan nog een broekie van 19. Na schooltijd wast hij auto’s bij Coenen.

Ardennen

Na school zegt hij zijn bijbaan op en vertrekt voor een avontuur van 1 jaar naar de Ardennen. Hij gaat aan de slag op een camping. In de zomer gaat de tijd lekker snel; het is hard werken geblazen. Het werk op een camping stopt in het zomerseizoen natuurlijk nooit. Er ligt altijd werk.

Tijdens de winter op de Belgische camping begint het te knagen. Er is bijna niets te doen. “Als je in het winterseizoen op een camping werkt waar logischerwijs bijna geen toeristen komen, heb je gewoon weinig om handen”, aldus Erik. Hij vervolgt: “Ja, een chocolademelkje inschenken voor een passerende klant. Nou, daar kom je de tijd niet mee door, hoor.”

Receptiemedewerker wordt eigenaar

Weer terug in Nederland gaat hij even op bezoek bij zijn oude werkgever. De eigenaar van het autoschadeherstelbedrijf wil Erik graag terug als medewerker. Hij biedt Erik een baan aan als receptiemedewerker. Erik accepteert het aanbod. En blijft.

In 1998 wordt Erik van der Wolf mede-eigenaar van autoschadeherstelbedrijf Coenen. Vanaf 2014 heeft hij de zaak in volle eigendom.

De monteurs

Bij Autoschade Coenen werken 9 monteurs. Alle monteurs hebben de benodigde certificaten. Bijvoorbeeld die van:

  • Verantwoord autospuiten
  • Gevaarlijke stoffen
  • Milieuvereisten

Het autoschadeherstelbedrijf is een erkend VOC-leerbedrijf. Eén monteur fungeert als praktijkopleider. Er is altijd een monteur-in-opleiding die stageloopt of werkervaring opdoet.

Het komt geregeld voor dat de zaak extra mankracht nodig heeft. Autoschade Coenen wendt zich dan tot uitzendbureau 65+. Zo krijgen oudere (en dus zeer ervaren!) monteurs nog een kans op de arbeidsmarkt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Er is ook standaard 1 monteursplek gereserveerd voor iemand met een Wajong-uitkering. Bij MVO leest u wat we nog meer doen om maatschappelijk te ondernemen.

Dichtbij u

De werkplaats van Autoschade Coenen is gevestigd aan de Steenovenweg 4-6 in Utrecht. U parkeert het beste aan de Vleutensevaart. Dan hoeft u nog maar een passen te lopen voor u binnen bent. De werkplaats is vlak achter de Gamma en Douwe Egberts. Het is ook in de buurt van Cinemec.

Woont u in Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern of Maarssen? Autoschade Coenen is perfect te bereiken.

Tot ziens bij Autoschade Coenen!

Wilt u ook gebruik maken van onze TOP-service?

Maak gebruik van de button hiernaast om een offerte te ontvangen of een afspraak met ons te maken.