Koplampen

Zijn de koplampen van uw auto:

  • Dof?
  • Vies?
  • Vergeeld?

Of ziet u op de lampen:

  • Krasjes?​
  • Putjes?
  • Vlekjes?

Laat uw koplampen herstellen bij het autoschadeherstelbedrijf voor Utrecht, Vleuten, De Meern en Maarssen.

Uw koplampen geven minder licht? Lampen vervangen is mogelijk het eerste waar u aan denkt. Advies: controleer de buitenkant van de koplampen. Is de buitenkant dof geworden? Of ziet u krassen en putjes? In de werkplaats kunt u de koplampen laten polijsten.

Risico’s vergeelde koplampen

Naarmate de koplampen doffer worden, schijnen ze minder licht. De lampen zelf werken waarschijnlijk nog wel gewoon goed, maar de lichtopbrengst wordt steeds minder. Behalve dat verkleurde lampen niet mooi ogen, is het ook gevaarlijk.

Gevaarlijk

In het donker wordt u minder goed gezien door andere weggebruikers. En zelf heeft u minder goed zicht op de weg en de omgeving. Rondrijden met verkleurde koplampen is dus riskant. Voor uw en andermans veiligheid wilt u natuurlijk weer heldere verlichting.

Afkeuring APK

Heeft uw auto vergeelde koplampen en daardoor te weinig lichtopbrengst? Bij de APK kan dat een reden zijn voor afkeuring. Maak een afspraak voor de doffe koplampen.

Doffe koplampen herstellen

Wanneer uw koplampen minder licht geven, heeft u niet per se nieuwe lampen nodig. Wél moeten de koplampen gepolijst worden. Na het polijsten is de lichtopbrengst van de lampen weer optimaal. U hebt in het donker weer goed licht en de doffe koplampen kunnen niet meer een reden zijn voor een afkeuring bij de APK.

Oorzaken doffe koplampen

Waardoor worden de lampen steeds matter? Dat komt doordat het laagje coating aangetast raakt. Om de lampunit heen ligt een kunststof laagje, de coating. U ziet het laagje niet. Het coatingslaagje is zeer dun en dús kwetsbaar.

Oorzaken van buitenaf

Door invloeden van buitenaf gaat de kwaliteit van de coating achteruit. Welke invloeden precies? Denk bijvoorbeeld aan (zure) regen. En vuil dat op de weg ligt en vervolgens tegen de koplampen aanspat. 

Pekel is zo’n type vuil dat het laagje om de lamp heen beschadigt.

Vlak ook de impact van de zon niet uit. De ultraviolette straling doet ‘het jasje’ van de koplampen bepaald geen goed.

Oorzaken van binnenuit

De negatieve invloeden hoeven niet alleen van buitenaf te komen. Het kan ook binnenuit gebeuren. Want zijn de lampen van halogeen? Dan wordt het beschadigingsproces versneld. Halogeenlampen tikken namelijk hoge temperaturen aan. De enorme warmte laat het coatingslaagje extra snel verweren.

Hoe ziet de beschadiging er precies uit?

Aan de buitenkant van de lamp – dus het laagje plastic – ontstaan er van lieverlee steeds meer krasjes. Na een verloop van tijd gaan de krasjes oxideren.

Hoewel het oxidatieproces zorgt voor de vergeelde koplampen, zijn met name zonlicht, viezigheid en bepaald type lampen als boosdoeners aan te wijzen.

Koplampen herstellen

Er zijn verschillende manieren om de koplampen te herstellen.

Units vervangen

U kunt de complete lampunits laten vervangen, maar dat kost wel een bom duiten. En lang niet altijd nodig.

Koplampen polijsten

Een veel goedkopere oplossing is het polijsten van de units. In de werkplaats worden de lampen eerst grondig gereinigd. Met behulp van een bepaalde techniek worden de lampen vervolgens geschuurd en gepolijst.

Koplampen polijsten: extra coating

Wat als het polijsten niet voldoende resultaat oplevert? In dat geval kunnen we extra coating erover heen spuiten. Dat is wel een apart proces. Om die reden wordt er ook een andere prijs gehanteerd. Maar als het niet nodig is, is het niet nodig. Laten we eerst de koplampen bekijken. Maak een afspraak.

Koplampen zelf herstellen?

Dat is mogelijk. Maar het is zaak dat u goed weet wat u doet. U bent dan namelijk wel met schuurpapier en glas ‘in de weer’. Bedenk ook dat als u het zelf doet, u daarvoor materiaal dient aan te schaffen. U maakt dus nog steeds kosten.

Laten polijsten bij Autoschade Coenen

Wilt u zeker weten dat uw lampen in goede handen zijn? En wilt u dat het snel gebeurt?

Laat uw koplampen polijsten in de garage. Onze monteurs zorgen ervoor dat de lampen weer kristalhelder worden en de lichtopbrengst optimaal wordt.

Hoe lang duurt het polijsten van de vieze koplampen? We hebben ongeveer 2 uur nodig. In die 2 uur kunt u in de wachtruimte zo veel koffiedrinken als u wilt.

Of even met de leenfiets erop uit. Afspraak maken

Koplampen polijsten: prijs

Hoeveel kost het om de lampen te polijsten? De prijs ligt tussen € 65,- en € 135,- per koplamp.

Zijn dat hoge prijzen? Bij Coenen Autoschade werken we met maximumprijzen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u naderhand een hogere rekening krijgt.

Laat in 2 uurtjes tijd u koplampen als nieuw eruitzien. Maak een afspraak voor de koplampen.

Tot ziens aan de Steenovenweg/Vleutensevaart in Utrecht (vlakbij Leidsche Rijn en Maarssen).

Wilt u ook gebruik maken van onze TOP-service?

Maak gebruik van de button hiernaast om een offerte te ontvangen of een afspraak met ons te maken.