Uw schadeherstel-specialist

Banden en velgen

Goede autobanden: profiel

Wat zijn goede autobanden? Dat hangt van meerdere factoren af. Eén van die factoren is de diepte van het profiel. De profieldiepte moet minimaal 1,6 mm zijn. Dat is zelfs wettelijk verplicht. Maar een ideale profieldiepte is 3 mm.

Advies is dan ook om bij 3 mm de banden te vervangen. U weet dan zeker dat u met veilige autobanden rondrijdt.

Is het profiel minder dan 1,6 mm diep? Dan loopt u risico. Wanneer u bijvoorbeeld rijdt op een nat wegdek en wilt remmen, is er kans dat de auto doorrijdt. Laat uw autobanden controleren.

Winterbanden kopen

Aanrijdingen door gladheid zijn niet helemaal te voorkomen. Maar u hebt wel meer grip op de weg wanneer u met winterbanden rijdt. In onze werkplaats hebben we de juiste uitrusting om de winterbanden erop te monteren. Ja, ik wil graag winterbanden op de auto laten zetten.

Autorijden in de winter

Stel: het is koud. De thermometer geeft aan dat het buiten 4 °C is. Moet je dan wel of niet met winterbanden rijden? We raden winterbanden aan bij een temperatuur van 5 °C of lager. Waarom? Bij een temperatuur onder de 5 °C wordt de remweg langer.

Is het bijvoorbeeld buiten 2 °C boven 0 en ligt er ook wat sneeuw? Dan verdubbelt de remweg zelfs.

Ligt de temperatuur rond het vriespunt en u moet een noodstop maken? Dat is niet meer mogelijk. Maak een afspraak voor winterbanden.

Profieldiepte winterbanden

Het profiel van de winterbanden moet minimaal 4 mm zijn. Dat is echt het absolute minimum. Een dieper profiel is nog veel beter. U wilt immers zo veel mogelijk grip op een winters wegdek hebben.

Winterbanden en wintersport

In landen als Duitsland en Oostenrijk is het wettelijk verplicht om met winterbanden te rijden. De verplichting geldt voor meer Europese landen.

Nog even en de winter staat weer voor de deur. Wilt u winterbanden met velgen? Of winterbanden zonder velgen? Maak tijdig een afspraak voor het monteren van de winterbanden.

Zomerbanden

Met winterbanden kunt u het beste een beetje zuinig aan doen. Ze slijten vrij snel. Om de winterbanden te sparen, kunt u beter in de zomerperiode op zomerbanden rijden. In de zomer met winterbanden rijden: verleng je je remweg met zeker 10%.

All-season banden

U wilt niet om de paar maanden uw autobanden wisselen? Met speciale all-season banden rijdt u het hele jaar door op een veilige manier. Dit type banden combineren eigenschappen van zomerbanden en winterbanden. All-season banden zoekt u uit bij Autoschade Coenen.

De monteurs hebben veel kennis over autobanden in huis. Zij adviseren u over de juiste banden. DeMichelin CrossClimate is een van hun favoriete all-season banden. Maar natuurlijk helpen zij ook met andere merken. Maak een afspraak voor advies.

Klapband voorkomen

Door glas of over een ander voorwerp gereden? Of hard tegen de stoeprand aan? Of door een kuil in de weg. Voorkom een klapband. Laat uw autobanden goed controleren. Ook voor een canvasbreuk bent u bij Autoschade Coenen aan het juiste adres. Maak een afspraak voor controle van uw autobanden.

Velgen

Deukjes of krassen in de velgen? Deze laat u makkelijk herstellen bij autoschadeherstelbedrijf Coenen.

Krassen op velgen

Wanneer u tegen een stoeprand aanrijdt, is een kras in de velgen snel gemaakt. Bij Autoschade Coenen hebt u de mogelijkheid om ze er weer als nieuw uit te laten zien. Maak een afspraak en laat de krassen op de velgen verwijderen.

Deuk in de velg

Is de velg gedeukt? Dan hebt u al gemerkt dat u niet met de auto kunt rijden. Neem in dit geval direct contact op.

Autoschadeherstel voor Utrecht, Leidsche Rijn en Maarssen.

Tot ziens aan de Steenovenweg 4-6/Vleutensevaart, Utrecht (achter Douwe Egberts en Gamma).

Wilt u ook gebruik maken van onze TOP-service?

Maak gebruik van de button hiernaast om een offerte te ontvangen of een afspraak met ons te maken.