Airconditioning

Noodzaak werkende airco

Jaren geleden zag men de airco als een luxe. Intussen ervaren we allemaal dat de airco nog veel meer voordelen heeft dan alleen maar comfort. Een goed werkende airco verhoogt ook de veiligheid.

Gevaar slecht werkende airco

Op warme zomerse dagen kan de temperatuur in de auto al snel oplopen tot 40 ºC. Het lijkt dan alsof u in een mobiele sauna rondrijdt. Dat is niet alleen vervelend. Door de warmte raakt een chauffeur ook snel versuft. Het aircosysteem helpt het hoofd koel te houden. Letterlijk en figuurlijk. Herstel de airco in de auto.

De airco werkt niet goed meer?

De airco:

  • … stinkt?
  • … koelt minder?
  • … doet helemaal niks meer?

Voordeel goed werkende auto-airco

In de winter raken de ramen in de auto snel beslagen. De ramen laten drogen door de verwarming hoog aan te zetten? Dat helpt. Maar het duurt wel lang voordat u weer goed door de voorruit kunt kijken. Wanneer u de airconditioning aanzet, worden de ramen weer heel snel droog. En helder. Maar dan moet ‘ie het wel doen. Repareer a.u.b. mijn airco..

De airco koelt slecht​

U merkt dat de airco de auto niet zo goed meer koelt als voorheen? Of vindt u dat het lang duurt voordat de airco eindelijk op gang komt? Laat ons uw airco nakijken..

Airco doet het helemaal niet meer​

Wanneer de airco helemaal niet meer werkt, is waarschijnlijk de compressor kapot. Vervelend, want aan de reparatie van een compressor hangt een prijskaartje.

Signalen dat de airco minder goed werkt​

U hoeft het gelukkig niet zo ver te laten komen dat de compressor vervangen moet worden. Wanneer u alert bent op een paar signalen en tijdig maatregelen neemt, voorkomt u onnodige kosten. Maak een afspraak.

Airco stinkt​

Hoe weet u nu of de werking van de airconditioning achteruit gaat? Er zijn een paar signalen waar u op kunt letten. Een van die signalen is bijvoorbeeld dat er vieze geur in de auto ontstaat. Toevallig nét wanneer de airco aanstaat.​

Bacteriën in de verdamper​

De stank ontstaat doordat bacteriën en schimmels in de verdamper terechtkomen. Om precies te zijn: tussen de lamellen van de verdamper.En dat komt weer doordat er vocht (condens) in de verdamper achterblijft. De verdamper heeft dan een schoonmaakbeurt nodig. Maak a.u.b. mijn airco schoon.​

Zo lang de airco nog niet professioneel gereinigd is, kunt u nog wel iets doen om de nare geur wat tegen te gaan: zet de airco uit en doe dat ongeveer 15 minuten voordat u op de plaats van bestemming aankomt. Uw auto heeft dan even de tijd om het overtollige vocht te laten verdampen.​

Airco professioneel reinigen​

Let wel: de oplossing waarbij u tijdig de airco uitzet, is een doekje voor het bloeden. Het is zaak dat uw airco grondig schoongemaakt wordt. Afspraak maken.

Stofdeeltjes in de auto

Wanneer u stofdeeltjes in de auto opmerkt, is dat een signaal dat het interieurfilter niet meer naar behoren werkt. Het interieurfilter filtert stof en andere viezigheid. Het houdt vuil buiten de deur. Het interieurfilter wordt snel vies. Dat is nu eenmaal eigen aan filters.

Interieurfilter vervangen

Moet het interieurfilter schoongemaakt of vervangen worden? Het juiste antwoord is: een interieurfilter wordt nooit schoongemaakt. Het moet in zijn geheel vervangen worden. Het lost zich ook niet vanzelf op. Vervangen is echt de enige remedie.

Hooikoorts en pollenfilter

Krijgt u allergische reacties terwijl u in de auto zit? Tranende ogen en het constante gevoel dat u moet niezen vormen een risico voor de verkeersveiligheid. Gelukkig is er een oplossing: het pollenfilter. Sommige auto’s zijn al standaard uitgerust met een pollenfilter. En anders laat u het pollenfilter monteren in de garage.

Ligt er een klein plasje water onder de auto? Wees gerust. Het is waarschijnlijk condens uit de auto. Wilt u toch even overleggen? Neem gerust contact op.

Lekkage in de airco

Vermoed u een lekkage in de airco? Maak dan sowieso een afspraak vooreen controle. Constateren we dat de airco lekt? Dan sporen we het lek op. En informeren u over de oorzaak en mogelijke oplossingen.

Airco bijvullen

De auto-airco bevat koudemiddel. Dat is het middel dat ervoor zorgt dat het koel wordt in de auto. Het koudemiddel verdampt en er lekt ook wel wat weg. Dat er kleine beetjes koudemiddel ontsnappen is op zich niet erg. Wel raakt de voorraad koudemiddel op den duur op. De airco moet dan bijgevuld worden. Maak een afspraak voor het bijvullen van de airco.

Autoschadeherstelbedrijf Utrecht, Vleuten, De Meern, Maarssen

Voor problemen met uw airco gaat u naar Autoschade Coenen in Utrecht. Vlak achter Douwe Egberts en Gamma.

Wilt u ook gebruik maken van onze TOP-service?

Maak gebruik van de button hiernaast om een offerte te ontvangen of een afspraak met ons te maken.